נוער שותה מים ודעת Rotary Hands Across Water

תכנית החינוך נוער שותה מים ודעת – רקע ואפשרויות פעולה במועדונים

תכנית הלימוד המרתקת שפועלת בשיתוף של רוטרי ישראל, הממשלה, רשות המים, האקדמיה, התעשייה ותאגידי
המים, נערכת לפעול בשיתוף פעולה ב 100 בתי”ס בכל הארץ, בשנה החמש עשרה לפעילותה עתירת הפרסים, בקידום
חינוך רב תחומי למדעים על בסיס המצוינות הישראלית במים.
תלמידי חט”ב ותיכון לומדים בבית הספר מדע ים, טכנולוגיה, סביבה, גיאוגרפיה, היסטוריה, מורשת, אזרחות
כלכלה ויחסים בינלאומיים, בעזרת תכנית חינוך מקיפה רחבה ועתירת תכנים. התוכנית משלבת דוגמאות מעולם המים
עם ביקורים במפעלי טכנולוגיה, מתקני מים, מעבדות ב אקדמיה, מוזיאונים ואתרי מורשת מים. התוכנית מכשירה
ומלווה את מורי בתיה”ס בהוראת חקר רב תחומי (Math, Art, Engineering, Technology, Science (STEAM
המשולבת בתוכנית הלימוד בברכת הפיקוח על הוראת המדעים במשרד החינוך .
התוכנית עוצבה על ידי דר’ אמנון שפי במיזם החינוך Teach-Hi ,שהקים עם אנשי תעשייה וחינוך
בשיתוף התעשייה ורשות המים, הטכניון ומשרדי התשתיות והכלכלה ( NEWtech Israel). ועדת המים של רוטרי ישראל
בהובלתו של נג”ל אבנר פוקס, הצטרפה להובלת התוכנית כשמצוקת המים הגדלה הוצבה במוקד פעילות הרוטרי העולמי .

כיום תומכים ומעורבים בתוכנית עשרות מועדוני רוטרי בישראל, ארה”ב, קנדה שמעורבים בפעילות החינוך ותורמים למימונו בהיקף ניכר (מאות אלפי דולר),
בהשתתפות קרן הרוטרי הבינ”ל, שבחרה בתוכנית כפרויקט הראוי לציון, מתוך למעלה מ 1,000 תוכניות של הקרן במלאת 100 להיווסדה.

התוכנית תכלול תרגום תכנים לאנגלית ושפות נוספות, יצירת הנחיות חקר למורים בעולם, שיתוף פעולה עם
המערכות ותוכניות החינוך המקומיות, קיום הכשרות מורים מהעולם בארץ כולל ביקור במפעלי מים ואקדמיה
בישראל, ובהמשך לווי והנחייה לפעילות בחו”ל מרחוק ובשילוב ביקורי מדריכים, מורים ותלמידים.

פעילויות אפשריות של מועדוני הרוטרי
מעורבות ה מועדונים נעשית על פי העניין ויכולת המועדון, צרכי הקהילה, הקשר הבינ”ל ומבחני הרוטרי.
רכזי הפעילות במועדונים הם נאמני המים , שיש למנות בכל מועדון, הנאמנים מונחים ע”י וועדת המים.
גיוס בתי ספר ומערכת החינוך ברשות המקומית )ובסביבה( להצטרפות לתוכנית.
תמיכה בפעילות בבתי הספר, בסיורים באתרים ובמוזיאונים, בתעשייה ובהנחיית פרויקטים.
יצירת שותפות תאומים עם בתי ספר בעולם בחסות מועדונים תאומים קיימים )או שניתן להקימם(.
תמיכה בשיתוף פעולה עם בתי ספר בעולם בלווי ועידוד הפעילות המשותפת.
אירוח תלמידים ומשלחות מבתי ספר ומועדונים שותפים, כולל בשותפויות עם הסוכנות.
קיום פעילות תוכן וסיורים בעזרת מערכת הלימוד המקוונת (תכנים מענייני ם גם למועדון) .
סיוע לקיום מפגשים ושיתוף פעולה חינוכי בין מגזרי איתור בתי”ס מתאימים, לווי שיתוף הפעולה.

גיוס תעשייה מקומית וארצית לתמיכה, מעורבות ותרומה : תאגידי מים, מפעלים ואקדמיה, וגופי חינוך.
הרחבת רשת מועדוני הרוטרי הפעילה בתוכנית בארץ ובמידת האפשר – גם ממועדוני העולם.

תרומה כספית לתוכנית באופן ישיר או באמצעות Grant Global (היעד למועדון 1,000-2,000 דולר).

שיתוף בתוכניות נוער של הרוטרי, מפגשי נוער ושלום, הנואם צעיר Debate ותוכניות רב מגזריות.
פיתוח שיתוף פעולה עם מוסדות ומפעלי חינוך בעיר, מח’ חינוך בשלטון מקומי, מתנסים וכ”ו.
קשר ושיתוף עם מועדוני האשכול , באזור ומועדונים ופרויקטים נוספים של הרוטרי בעולם.
השתתפות ולווי פעיל של תלמידים בתחרויות הארציות, כמו כנס Watec ובאירועי הגמר.
הענקת הכרה מקומית ופרסים לתלמידים, למורים למנהלים ולבתי ספר להבטחת הצלחת המיזם .
פעילויות למועדון בנושא מים תוך קירוב חברים צעירים (הורים לילדים בחט”ב) בסיוע וועדת המים.
דווח להנהלת התוכנית ולוועדת המים על הפעילות במועדון בתמיכה בתוכנית.

וועדת המיזם :

054-4929093 שפי אמנון’ דר amnons@hi-teach.com
il.net.netvision@avifuchs נג”ל אבנר פוקס יו”ר וועדת המים 5275593-050
054-5616263 חיפה מועדון פלדמן נתן natan.feldman@haifa-group.com

מצגת המיזם נוער שותה מים ודעת  2021-2022- לחץ צפייה- –נשמ”ו לכנס  2021-22_ (002)

לימוד פתרון בעיות שלום בישראל

תחום המיקוד: קידום השלום

נותנת החסות המארחת: מועדון רוטרי חיפה, ישראל

נותנת החסות הבינלאומית: מועדון רוטרי של קורל ספרינגס-פארקלנד, פלורידה, ארה”ב

תקציב כולל: 161,750 $

רקע: ישראל מתמודדת עם אתגרים במחסור במים ובסכסוך מתמשך.

היקף: לפרויקט מים זה יש מרכיב שלום “מוסתר”:

אתגרי מים מהווים בסיס לתכנית לימודים מדעית המסייעת לתלמידי בית ספר מרקעים שונים בחיפה למצוא פתרונות בשלווה ויצירתיות.

השפעה: תלמידים מ -10 בתי ספר עבדו יחד כדי להציג 38 פרויקטים מדעיים המתמקדים במים ותברואה.

פרויקט אחד בו השתתפו תלמידים משלושה בתי ספר זכה בפרס הראשון בתחרות ארצית. בתי הספר השתתפו גם ב -15 פעילויות בין תרבותיות.

למידע נוסף ומפורט בנושא פרוייקט נוער שותה מים ודעת לחץ כאן

פרוייקט מענק עולמי של נוער שותה מים ודעת- שלב 3 הסתיים בהצלחה מרובה.

לעיון בדו”ח סופי של הפרויקט ולימוד על הפרויקט עצמו

ניתן להיכנס על ידי לחיצה כאן-  Rotary Hands across Water phase-III

GG2099026 Final Report, Sep 6th 2021

תוכנית RHAW –זכייה – דוח סיכום וניתוח 2020-21 יוני 2021 לצפיה לחץ כאן- Twinning Pilot feedback report report, June 2021

PRI Visit RHAW, 13th June 2019

RHAW School Twinning-Jan 2020

הניוזלטר של WASRAG (Water and Sanitation Rotary Action Group) מופץ כל חודש בשפה האנגלית לחברי הקבוצה בעולם כולו .

נג”ל אבנר פוקס מכהן כחבר וכמו כן כשגריר (AMBASSADOR)  מטעם WASRAG בישראל, הונגריה, פולין ורומניה.

הניוזלטר מתורגם  לעברית ומופץ כל חודש  ע”י יו”ר הועדה בין חברי ועדת המים האזורית כדי שיוכלו להתעדכן על הפרויקטים והמבצעים השונים המבוצעים ע”י ארגון רוטרי ושותפיו בעולם כולו.