כיום יותר מ -70 מיליון בני אדם נעקרים מביתם, עקב סכסוך, אלימות, רדיפות והפרות זכויות אדם. מחצית מהם ילדים.

אנו מסרבים לקבל סכסוך, כדרך חיים. פרויקטים של רוטרי, מספקים הכשרה, המעודדת הבנה ומספקת לקהילות, את הכישורים לפתור סכסוכים.

רוטרי יוצרת סביבה של שלום.

כארגון הומניטרי, השלום הוא אבן יסוד במשימתנו. אנו מאמינים, שכאשר אנשים פועלים ליצירת שלום בקהילות שלהם, לשינוי, יכול להיות השפעה גלובלית.

על ידי ביצוע פרויקטים של שירות ותמיכה במלגות שלום ומלגות, חברינו נוקטים בפעולה, כדי לטפל בסיבות הבסיסיות לסכסוך, כולל עוני, אפליה, מתח אתני, חוסר גישה לחינוך וחלוקת משאבים לא שוויונית.

המחויבות שלנו לבניית שלום, כיום, עונה על אתגרים חדשים: כיצד נוכל להשפיע בצורה הגדולה ביותר וכיצד נוכל להשיג את החזון שלנו, על שינוי מתמשך. אנו מתקרבים לרעיון השלום, בלכידות רבה יותר ובהכללה, מרחיבים את היקף המשמעות של בניית שלום, ומוצאים דרכים נוספות לאנשים להשתלב.

רוטרי יוצרת סביבות, שבהן שלום יכול לקרות.

ארבעת התפקידים של רוטרי בקידום השלום

רוטרי וחבריה הם:

מתרגלים: העבודה שלנו במלחמה במחלות, מתן מים נקיים ותברואה, שיפור בריאות האימהות והילדים, תמיכה בחינוך וגידול כלכלות מקומיות בונה באופן ישיר את התנאים האופטימליים לחברות שלוות.

אנשי חינוך: מרכזי השלום של רוטרי, הכשירו למעלה מ -1,300 “עמיתי שלום” להפוך לזרזים אפקטיביים לשלום, באמצעות קריירות בממשלה, בחינוך ובארגונים בינלאומיים.

מתווכים: חברינו ניהלו משא ומתן, על הפסקת אש הומניטרית, באזורי עימות, כדי לאפשר למחסני פוליו, להגיע לילדים הנמצאים בסיכון.

עורכי דין: לחברינו תפקיד בלתי נפרד, כמשתתפים מכובדים וחסרי פניות, במהלך תהליכי שלום ובשיקום לאחר העימות. אנו מתמקדים, ביצירת קהילות וכינוס קבוצות מחוברות, מכילות ועמידות.

סיפורים

לכל נושא, יש ללחוץ על התמונה כדי לעבור  לקבלת חומר נוסף

קישור לאתר רוטרי בינלאומי בנושא זה- לחץ כאן

אנו תומכים בשלום.

קבוצת הפעולה של רוטרי לשלום, מעניקה לחברי הרוטרי,

משאבים ותמיכה לקידום מאמצי השלום והפיכת רעיונות שאפתניים, למציאות משנה חיים.

לכניסה לקבוצת הפעולה של רוטרי לשלום לחץ כאן  (https://rotaryactiongroupforpeace.org/)

“רציתי לעשות משהו כדי לסייע במניעת מלחמה, במקום להתייחס לתוצאות שלה”.

רוברט אופירה- עמית שלום רוטרי, אוניברסיטת קווינסלנד, 2005-07