ימי שירות לקהילה

ימי שירות של רוטרי לקהילה

חברים יקרים,
לצד הסיסמא שמלווה אותנו, “שירות לזולת מעל לפרט”,
שזה העיקר של כל מה שאנו עושים, אנו נמצאים, במצב ייחודי, שמאפשר לנו, חברי רוטרי ורוטראקט, לספק ולהעניק ניסיון רב בהתנדבות והדרכה,

כאשר אנו באים להציג בפני מועמדים חדשים למועדון שלנו.
אני קורא לכל מועדון לתכנן ולבצע לפחות “יום שירות אחד של רוטרי” לקהילה, במהלך שנת הרוטרי 2021-22.
האירוע צריך להתבצע מול הקהילה, בנושא שמתאים לאחד או יותר, משבעת תחומי המיקוד של רוטרי, להפגיש אנשי עשייה, מתוך ומחוץ לארגון הרוטרי.
זוהי הזדמנות ליצור אפשרויות למשפחות ולארגונים שותפים באזורך,
ללא כל קשר לעיסוקם או לשיוכם לרוטרי.
זכור לקדם את עבודתך הטובה בקהילה.
עם עזרתך, אני מצפה לעשייה טובה יותר בעולם.

שייקאר מהטאה
נשיא 2021-2022 רוטרי בינלאומי

תכנן את האירוע שלך

כדי להיות מוסמך לביצוע פרוייקט של “ימי שירות של רוטרי לקהילה- 21-22”, האירוע שלך צריך להיות:
להתבצע ע”י שני מועדונים או יותר של רוטרי, רוטראקט או אינטראקט באזור או מחוצה לו.
להיות קשור באחד או יותר, משבעת תחומי המיקוד של רוטרי.
להיות מפורסם לפחות ע”י אמצעי תקשורתי/מדיה אחד (פייסבוק, טוויטר, עיתון מקומי וכו’…) כדי ליצור התעניינות של הקהילה.
לעניין בפעילות קבוצת משתתפים, שלפחות 25% מהם, הם לא חברי רוטרי.

האירוע חייב לכלול לפחות 3 מתוך התנאים הבאים:

• להיות קשור עם נושא שמתבצע וקשור ליום בינלאומי המוכר ע”י האו”ם, או במהלך חודש הנושא של הרוטרי.
• העדפה לפעילות בנושא “העצמת ילדות”, תוך פעילות מתוכננת בקהילה.
• לכלול RCC ((Rotary Community Corps, תוך כדי התכנון והביצוע.
• להיות מעורב בשיתוף פעולה עם לפחות עסק מקומי אחד, ארגון קהילתי, או ממשלתי או עירוני.
• לכלול דיון קהילתי, על איך הקמת מועדונים חדשים, יכול להמשיך ולעזור ולהעצים את הקהילה.
• לספק הזדמנויות למתן שירות לקהילה, אשר מקבלות משפחות ושותפים מכל הגילאים והיכולות.
• לקדם אירוע מצולם והישגים במדיה חברתית, ע”י שימוש במשאבים של “אנשי עשייה” ובהאשטאג של “ימי רוטרי#”, או “אנשי עשייה#”.
• להיות במעקב לאחר האירוע, אחרי משתתפים, אשר אינם חברי רוטרי ולהזמינם בעתיד להיות מעורבים בפרויקטים קהילתיים או להזמינם למפגשי מועדון, כדי להציג בפניהם ולחשוף אותם לעבודת המועדון בקהילה.

חגוג את הצלחותיך

בנוסף לקידום האירוע “ימי שירות של רוטרי לקהילה”, ברשתות המדיה, תוסיף את יום השירות של הרוטרי לקהילה, למצגת הפעילות של רוטרי Rotary Showcase, בצירוף תמונות/וידאו, מהאירוע.
ספר על ההצלחות מהאירוע, לצד תעודה שתקבל, אחרי שתעלה את הפרויקט למצגת הפעילות של רוטרי Rotary Showcase.

הייה מקור השראה

• עודד מועדוני רוטרי, רוטראקט ואינטראקט לתכנן, להמציא מיזמי שירות פרקטיים.• הצג ופרסם את עבודת הרוטריוניים- “אנשי העשייה” People Of Action.
• הצג מועמדים חדשים למועדון שלך, ע”י השתתפות בימי השירות של רוטרי לקהילה.

אסוף רעיונות

• בדוק במצגות הרוטרי Rotary Showcase לבחון את סוגי הפרויקטים שמועדונים אחרים ביצעו.
• ניתן לבחון גם פרויקטים שנעשו בימים הבינלאומיים של האומות המאוחדות וגן פרויקטים שנעשו בחודשי

המיקוד של רוטרי ולקבל רעיונות לימי השירות של רוטרי לקהילה.
• ערוך סקר בשיתוף מובילים מהקהילה, כדי לקבוע אפשרויות למתן שירות. מה האתגר הכי גדול? איך המועדון שלך יכול לקחת חלק בנושא זה?

לצפייה בחוברת והורדה- לחץ כאן- ימי שירות לקהילה עברית