מילה אחרונה- לפני סיום… – יוני 2020                                                                                                    יום ראשון 28 יוני 2020

לחברי, הרוטריונים השלום והברכה,

זוהי אגרת נגיד האחרונה שלי, לשנת הרוטרי 2019-2020 היוצאת אליכם בעת שאנו עדיין תחת אילוצים ומגבלות בלתי צפויים בשל מגפת וירוס 19-COVID הנודע בשם: "קורונה" .

לקראת סיום שנת רוטרי הנוכחית, כשפניינו לשנים הבאות,

יצא בהודעה נשיא רוטרי העולמי מרק דניאל מלוני על ההחלטה  של הוספת מיקוד שביעי לששת מוקדי פעילות קרן רוטרי העולמית הקיימים: 1. קידום השלום, 2. המאבק במחלות לקידום הבריאות, 3. אספקת מים נקיים והגנת הסביבה, 4. חיזוק ילדים, אמהות והעצמת נשים,5.ביעור הבערות ותמיכה בחינוך 6. צמיחת הכלכלה המקומית בדגש על קידומם של עסקים קטנים.

המיקוד ה-7  יתמקד בתמיכה בשמירה על איכות הסביבה.

בדבריו ציין דניאל מארק מלוני:

"אני גאה לחלוק עמכם שרוטרי העולמי יצר קבוצת מיקוד חדשה לתמיכה באיכות הסביבה. קבוצת מיקוד זו תאפשר לרוטריונים ורוטראקטורים דרכים נוספים להביא לשינוי חיובי בעולם ולהגביר את השפעתנו".

לפרטים נוספים הכנסו אל: https://on.rotary.org/3i4zNxl

• רוטרי תמך בחמש השנים שחלפו בפעילויות לתמיכה באיכות הסביבה בסכומים של

18 מיליון דולר באמצעות גלובל גראנט שונים דרך שאר קבוצות מיקוד של קרן רוטרי העולמי.

• התוספת של קבוצת מיקוד לאיכות הסביבה, תהווה דגש פורמלי, המתבקש לפעילותנו בקהילות לתמיכה קיימת באיכות הסביבה אך תוסיף דרכים נוספות להרחיב את השפעתנו בדרכי פעולה נוספים.
  • במהלך חמשת החודשים הקרובים תתכנס הנהלת רוטרי העולמית בהתייעצות עם מומחים בשטח, לקביעת הפעילות הנדרשת לגלובל גראנט אשר תופץ אליכם בחודש אוקטובר 2020

והנה לסיכום תמצית מעיקרי פעילות השנה:

זכיתי לעבוד עם צוות נפלא עוזר ותומך במסירות למשימות ומטרות,

• בצענו גיבושון במלון הר-ציון בירושלים לצוות הנגיד שהיה מועיל, מהנה ומלא עניין.
  • ערכנו סמינר PETS לנשיאים, מזכירים וגזברים ביבנה והפקנו את חוברת הסמינר.
  • בצענו מפגשי הדרכות באפיקי השרות.
  • קיימנו שלושה מפגשים לשימור חברים, אתיקה וגישור לפתרון קונפליקטים.
  • בצענו 2 כנסים מוצלחים רב משתתפים, הראשוןבכפר סבא והכנס חצי שנתי באור עקיבא בהשתתפות סגן נשיא רוטרי העולמי אוליאנקה באבלולה.
  • במסגרת פעילות וועדת מים וסניטציה, נערך כנס המים WARSAC באשדוד (תחת הפגזות מעזה), בנושאי טכנולוגיות חדשות, מודעות  וחינוך שהיכה הדים חיובים בעולם.
  • היה לנו כנס בריאות מלא עניין מחידושי הרפואה בארץ ובעולם.
  • יצרנו מיתוג מחדש והעצמה לפרויקט "רוטרי הנואם הצעיר" והגדלת מספר המשתתפים בביה"ס ובקהילות.
  • הפקנו את הצעדים הראשונים למיזם "בשביל רוטרי", לאתגר את המועדונים לשתף ולהשתתף במפגשים בינמועדוניים ואשכוליים, לצאת יחדיו בשבילי הארץ באתרים המזוהים לקהילתם ומצויינים במפה הוירטואלית "בשביל רוטרי" שבאתר רוטרי ישראל.
  • הקמנו את אתר רוטרי מחדש, https://www.rotary.org.il
  • הובלנו סמינר לעתודת שדירת מנהיגות ברוטרי-RLI באמצעות זום, ועל כך ימים יגידו…
  • הפצנו את המודעות ליער המדבור בעזרת תעודות נטיעה להגדלת היער.
  • לעונג היה להשתתף בכנס האינטראקט הארצי באשקלון, לאחר שובם של משלחת אינטראקט בחנוכה מישראל לקרואטיה.
  • בל נשכלח את מפגש אר' בוקר עם רוטריונים חדשים.
  • תעדנו את הפעילויות והביקורים במועדונים במצגת למזכרת שהוצגה בכנס רוטרי ה-60 הוירטואלי שהועבר בזום. כנסו ליוטיוב והקישו: רוטרי ישראל ועידת האיזור ה60 האינטרנטית 19 יוני 2020

• באנו להביא טוב לעולם –"רוטרי מחברים עולמות"- במלוא מובן המילה. ועוד ועוד.

והנה על סף סיום שנת הרוטרי אנו מתבשרים על מיזם כלל עולמי ענק:

supporting the Environment"" המצטרפים לששת מוקדי הפעילות הקיימים של קרן רוטרי העולמית.

בסיום דברי ברצוני לשוב ולהודות לכל אחד מחברי צוות הנגיד והרוטריונים הטובים שיש לנו בכל 59 המועדונים באזור.

בברכת בריאות איתנה לכולנו

ובהצלחה לקראת המשך הפעילות בשנת הרוטרי החדשה.

בברכת "רוטרי מחברים עולמות"

מתי הראל- נגיד רוטרי לשנת 2019-2020

אגרת הנגיד האחרונה-יוני 2020