משוב על מחנה קיץ 2014

מועדון ספונסר: רוטרי קישון

דואר אלקטרוני: danielonai12345@walla.com

שם המחנה: ""Discover A Part Of Northern Germany

ארץ מיקום: גרמניה, אזור צפון גרמניה: המבורג-יובאק-שווירין.

תקופת שהות: שלושה שבועות.

מס' המשתתפים: בנים-4 בנות-12, 16 סך הכל. אני ועוד נערה בשם עומר גפניאל מישראל ושאר המשתתפים ממדינות שונות.

אירוח: בשבוע הראשון האירוח היה במסגרת משפחות מארחות, כאשר משפחות של רוטריונים אירחו את משתתפי המחנה בבתיהם באזורים שונים בצפון גרמניה. בשבועיים הבאים האירוח היה באכסניית נוער סמוכה לעיר מולן.

פעילויות: הפעילויות היו מגוונות, אך רובן עסקו בערים בצפון גרמניה ובהיסטוריה שלהן ושל גרמניה, כפי שמשתמע משם המחנה.
כמו כן היו גם פעילויות שהיו קשורות יותר בספורט ובעיקר בספורט מים (סקי מים, סירות דרקון).
בשבוע הראשון, כאשר משתתפי המחנה לנו אצל משפחות הרוטריונים ועוד לא התחיל המחנה הרשמי, הפעילויות היו תלויות במשפחות עצמן ולא הייתה תוכנית משותפת.
לאחר מכן בשבועיים הבאים כאשר כל משתתפי המחנה לנו באכסנייה ביחד הפעילויות המשותפות החלו. בדרך כלל כל יום לקח על עצמו מועדון רוטרי אחר לבנות לנו את התוכנית היומית ולבחור את הפעילויות (סיורים בערים, פעילויות ספורטיביות, סיורי אופניים וכו'). בסופו של כל יום כזה, שבו מועדון מסוים בחר לנו את הפעילויות, אכלנו ארוחת ערב עם חברים מאותו המועדון והצגנו את עצמנו.
בסיום המחנה הייתה ארוחה חגיגית עם חברי מועדונים נבחרים מכל מועדוני הרוטרי אשר לקחו חלק במימון המחנה. בארוחה זו אנחנו, משתתפי המחנה, הצגנו הצגה שהכנו אשר המחישה את חוויותינו בגרמניה.

חוות דעת: נהניתי מאד מן המחנה וניתן היה לראות שהוא מלא פעילויות והשקעה. את מרבית הימים התחלנו מוקדם בבוקר וסיימנו מאוחר בערב.
לפי דעתי המחנה יכל להיות אפילו יותר חוויתי אם היו מוסיפים מעט יותר פעילויות ספורטיביות ופחות הרצאות היסטוריות, שכמובן חשובות, אך בכל זאת הן היוו את החלק העיקרי ביותר של המחנה ולא השאירו הרבה מקום לפעילויות נוספות.
למרות הנאתי מן המחנה ישנה הערה נוספת וחשובה שהייתי רוצה להעלות.
כאשר רוב המחנה היה מרוכז בהיסטוריה של גרמניה, הייתה שם נטייה מסוימת להתעלם מחלק עיקרי בהיסטוריה של גרמניה. במרבית הפעילויות לימדו אותנו על ההיסטוריה של גרמניה מתקופת ימי הביניים, וכן על ההיסטוריה של הערים בתקופת ימי הביניים, או על תקופת גרמניה החצויה ועל נפילת חומת ברלין. מכל ימי המחנה ומכל הפעילויות וההסברים ההיסטוריים (אשר היוו עיקר המחנה), דיברו על תקופת מלחמת העולם השנייה רק ביום אחד בו ביקרנו במחנה העבודה של העיר המבורג. גם באותו יום זו הייתה רק אחת מן הפעילויות ואחריה תקופה זו של גרמניה לא הוזכרה יותר כלל.
לפי דעתי כפי שהם הזכירו רבות את תקופת ימי הביניים ותקופת גרמניה החצויה, כך היו צריכים להסביר על תקופה חשוכה זו בהיסטוריה של גרמניה ועל אופייה של גרמניה בתקופה זו.
על אף שברור כי הנושא הזה קרוב לליבי מתוקף היותי יהודי ישראלי, כמה מחברי המחנה האחרים הסכימו איתי בעניין כשדיברתי איתם על כך. לא חשבנו כך מתוך צורך להאשים את גרמניה של היום במאורעות העבר אלא באמת מתוך סקרנות ורצון לדעת: מה היה טבע האזרחים באותה התקופה באותו אזור? באילו אזורים היו יותר תומכים בשלטון הנאצי ובאילו היו יותר מתנגדים לו? מה חושבים כיום על אותה התקופה בגרמניה?
שאלות אלה ועוד רבות נשארו פתוחות כיוון שהתוכנית התעלמה מעט מחלק זה בהיסטוריה וחבל שכך. גם אם הגרמנים מתביישים בתקופה ההיא אין אפשרות להתעלם ממנה. יש לדבר עליה ולהמשיך להזכיר אותה כדי להיות בטוחים שדבר כמו שואת היהודים, או כמו התממשות האידיאולוגיה הנאצית רצח עם והפיכת עמים אחרים לעובדי כפייה, לא יוכלו לחזור על עצמם לעולם.

המלצה: אני ממליץ מאד על מחנה זה בצפון גרמניה, כיוון שהוא חוויתי ומלמד בו זמנית. ניתנת שם השקעה מירבית מצד מועדוני רוטרי ומשתתפי המחנה והנאתם נמצאת בעדיפות הראשונה של חברי המועדונים. בנוסף לכך, המחנה ארוך יותר מרוב מחנות הקיץ האחרים של רוטרי בעולם, ואורכו רק מוסיף לעוצמת החוויה.
*אני מתנצל שבשל מחויבויות אישיות התעכבה תשובתי.