דף הבית >> טיול

אוקראינה במיטבה

8 ימים

יום 1. 07.08. תל-אביב – קייב
נמריא מנתב"ג לקייב, בירת אוקראינה, המכונה גם "האם של הערים הרוסיות" בעקבות תפקידה המיוחדת באיחוד אדמות רוסיה בימי הביניים. קייב, עיר נפלאה, מרתקת ומעניינת, היא אחת הבירות העתיקות ביותר במזרח אירופה. לאחר הנחיתה היכרות ראשונה: נתרשם מהמראה המרהיב של קתדרלת סופיה הקדושה, נראה את הפסל הענק לכבוד אמא מולדת, נצפה על כיכר ה"מיידן" המרשימה, נחצה את שדרה המרכזית חרשטיק. העברה למלון והתארגנות. ארוחת ערב במלון.
 2 לילות בקייב.
יום 2. 08.08 קייב
הבוקר נערוך סיור בבירת אוקראינה. נטפס ל"פיסגת וולדימיר הנסיך", ממנה נצפה על הנוף המרהיב של נהר הדנייפר והעיר קייב ששוכנת על שתי גדותיו. כמו כן, נראה את בניין הפרלמנט העומד בפארק "מארינסקי" המרהיב. נערוך סיור רגלי במדרחוב הידוע כ"מונמרטר של קייב", או "רובע של אומנים", בו יציעו לנו מגוון של מזכרות אוקראיניות מסורתיות. כמו כן, נבקר באתריה היהודיים של קייב, נראה את פסלו של שלום עליכם, נבקר בבית הכנסת "ברודסקי". נמשיך לאורך שכונת פודול (הרובע היהודי לשעבר) ונקדיש זמן לביקור בבאבי יאר, אתר הנצחת קורבנות הטבח של יהודי קייב בעת מלחמת העולם השנייה. בערב נצא למופע פולקלור, מוזיקה וריקודים, כולל ארוחת ערב.
יום 3. 09.08. קייב, אומן, ויניצה
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה לעיירה אומן המפורסמת, בה נלמד את נושא החסידות. אומן הפכה לאתר עליה לרגל של חסידי ברסלב הודות למקום קבורתו של מייסד הזרם, ר' נחמן. אלפי יהודים, בחלקם אף לא חסידים, מבקרים באתר הקבורה מדי שנה. בהמשך נבקר בפארק "סופיה" שנחנך במאה ה- 19 על ידי הגרף פוטוצקי לכבוד אשתו הצעירה. הפארק ידוע כיצירת מופת של אדריכלות הנוף וכנכס תרבותי לא רק של אומן אלא גם של אוקראינה כולה. סיור בפארק באווירה של יופי אגדי יעניק לנו תחושה של הרמוניה נפשית. לינה בויניצה.
יום 4. 10.08 ויניצה, חוטין, קמינץ-פודולסקי, צ'רנוביץ
היום נבקר בעיר חוטין, בה נערוך סיור רגלי במרכזה ההיסטורי. הלאה לקמינץ-פודולסקי, שהוכרזה ע"י ארגון אונסק"ו כאתר מורשת עולמית. נצפה על החזית המרשימה של מבצר העיר ועל שרידי החומה העתיקה. נראה את כיכר השוק, את בניין העירייה ונשמע על העימות המפורסם בין ראשי הקהילה היהודית לבין כת ה"פרנקיסטים" במאה ה-18. לקראת ערב נגיע למלוננו בצ'רנוביץ לארוחת ערב ולינה.
יום 5. 11.08 צ'רנוביץ, לבוב
נערוך סיור בצ'רנוביץ המכונה "ווינה הקטנה". עיר הבירה של חבל בוקובינה האוקראינית נשלטה על-ידי האימפריה האוסטרו-הונגרית לאורך שנים, לכן כל מבקר מזהה בה סגנון אירופי "של פעם". נצפה על מגדלי האוניברסיטה המפוארים, ונבקר בחלקה המפואר ביותר אשר שימש כמעונו של הארכיבישוף המקומי. נראה את "בית העם" היהודי (כיום מתנ"ס עירוני), נצפה על ה"טמפל" – בית הכנסת הרפורמי (כיום קולנוע) ועוד. לקראת ערב נגיה למלוננו בלבוב ("לביב" בשפה האוקראינית או "למברג" בגרמנית), השוכנת לרגלי הרי הקרפטים במערב אוקראינה. 2 לילות בלבוב.
ביום זה אין ארוחת ערב, האוטובוס יעמוד לרשות הקבוצה עד השעה 23:00.
יום 6. 12.08 לביב
יום סיור בלביב (לבוב), המכונה "עיר האריות", הינה "פריס של גליציה". נכיר את עיר היפה והנחשבת מרכז התרבות האוקראינית. נתרשם משילוב הסגנונות הגותי, הבארוק והרנסנס המאפיין את העיר. נבקר בעיר התחתית, בה נראה את ארמונו של גראף פוטוצקי, את כיכר השוק העתיקה, בניין האופרה המפואר, המנזר הדומיניקני, פסלו של המשורר הפולני אדם מיצקביץ' ועוד. נשמע על חיי הקהילה היהודים בעיר במשך דורות ונכיר את אזור הגטו. כמו כן, נבקר ב"חצר האיטלקית" האינטימית ולא נפסח על בית המרקחת העתיק המשמש כיום כמוזיאון. בתום יום סיור חוויתי נוכל להקדיש זמן גם לטעימות קפה משובח באחד מבתי הקפה הקטנים של הרובע ההיסטורי.

יום 7. 13.08 ריבנה, ז'יטומיר, קייב
נצא לדרך ונבקר בריבנה (רובנו) – אחד המרכזים היהודים באוקראינה במשך שנים רבות. נמשיך בנסיעה לז'יטומיר עיר בעלת היסטוריה עשירה של למעלה מאלף שנים. כבר במאה ה-18 הגיע מספר היהודים אשר התגוררו במקום, לשליש מכלל האוכלוסייה של העיר. כאן היה מקום מגוריהם של מנדלי מוכר ספרים וחיים נחמן ביאליק (במהלך הסיור נראה את ביתו), מאיר דיזנגוף ורבים אחרים. הגעה לקייב, התארגנות ולינה.
יום 8. 14.08 קייב – תל אביב
נמשיך בהיכרותנו עם קייב והיום נערוך ביקור מרתק בפרוורי העיר, שם בכפר פירוגובו נמצא המוזיאון הפתוח לתרבות אוקראינית ומנהגי העם. נסייר בין בתי עץ הטיפוסים לכל אזור ואזור של המדינה, נתרשם מהאדריכלות אוקראינית, אוסף רהיטים ויצירות אומנות, בגדים כלי נגינה ועוד. כמו כן, נערוך שייט מהנה על נהר הדנייפר ולקראת ערב ניסע לשדה תעופה, ממנו נטוס בטיסה ישירה בחזרה לישראל.

מחיר לאדם בחדר זוגי
1295$ למינימום של 25 משתתפים
1370$ למינימום של 20 משתתפים
1470$ למינימום של 15 משתתפים

מחיר הטיול כולל:
  • כרטיסי טיסה בחברה סדירה (כפוף לתנאי הביטול).
  • בתי מלון דרגת תיירות טובה ברמה של 4****:
    • KHRESHATIK  בקייב או דומה
    • DNISTER בלביב, או דומה
    • BUKOVYNA בצ'רנוביץ' או דומה,
    • FRANCE בויניצה, או דומה
  • כלכלה – ארוחות בוקר בסגנון מזנון חופשי ו- 6 ארוחות עיקריות נוספות
(כולל ערב פולקלור).
  • שייט על נהר הדנייפר.
  • סיורים וביקורים כפי שמפורט בתוכנית.
  • אוטובוסים תיור ממוזגים ונוחים לביצוע התוכנית.
  • מדריך מקצועי צמוד
  • -    טיפים לנותני השירותים בחו"ל (למעט המדריך הישראלי).

המחירים אינם כוללים:
  • תוספת ליחיד בחדר – 390$
  • ביקורים, סיורים ושירותים הלא כלולים בתוכניות.
  • דמי סבלות.
  • ביטוחים כלשהם.

שונות:

• המסלול מתאר את אתרי הביקור, אך לא בהכרח את סדר הביקורים ו/ או לינות.
  • מיסי נמל והיטלי תעופה למיניהם נכונים ליום ההדפסה. במקרה של שינויים/ תוספות, המחירים יעודכנו בהתאם.
  • הצעה זו כפופה לתנאים כללים
  • לא נעשתה כל הזמנה והמחירים יכולים להשתנות.

תנאי תשלום ודמי ביטול:
  • מקדמה בסך של 150$ לנוסע ישולם ברגע אישור ההזמנה.
  • מקדמה בסך של 400$ נוספים לנוסע בגין כרטיסי הטיסה – עד 04.06.2017
  • גמר חשבון עד 20.07.2017

מאחר ומקומות בטיסה ובבתי מלון יוזמנו במיוחד עבור הקבוצה, והם נרכשים בתנאי התחייבות מלאה, דמי הביטול יכללו את סכומים הבאים:
  • עד 60 יום לפני יציאת הטיול –150$.
  • מ-59 ועד 21 יום לפני יציאת הקבוצה -  500$ לנוסע, בגין כרטיסי הטיסה.
  • מ- 20 ועד 7 ימים לפני יציאת הקבוצה – 70% ממחיר הטיול לנוסע
  • פחות מ- 7 ימים לפני יציאת הקבוצה 100% ממחיר הטיול.

בברכה,
דיוויד